ahli-ahli syurga ku..


susah nk jadi ibu ni.. mulut hati mata telinga semua kena jaga.. lagi-lagi tutur kata - ibarat emas.. setiap butir umpama doa kepada anak-anak.. kena training ckp yg baik-baik sahaja.. bukan mudah.. sukar.. tapi masih mampu diubah.. masih bisa diatur..

ahli-ahli syurga ku.. rajin kan mulut panggil anak-anak begitu.. insyaAllah mudah perjalanan mereka ke arah sana..

kalau nak ajar anak ni kita kena buat dulu.. bukan seperti ajar anak ketam berjalan.. we built our own path first, bagi tar sama itu jalan, so that the kids can skate it thru easily.. jgn lupa iringi al-fatihah sepanjang perjalanan itu, kerana terdapat doa dan janji Allah jalan yg lurus akan diaturkan olehNya.. kids follow by example, not by note of scream.. haha..

for example, tutup aurat. my bad, i sgt kedekut to shop.. so usually, i wear my old t-shirt out. to cover my arms, i wear my sweater.. to my suprise, husna, 5 year old, do the same. tak panas ke? thou she's 5 she already understand and know that HeLL is not a place she wanted to be. dia selesa. and i'm not just happy but soooo proud of her! that's my girl!!

itu kan doa saya, untuk ahli-ahli syurga saya.. kalau saya yg mula-mula kata tudung tu tak best, sure jadi xbest forever for her.. i bought her 10 tudung, colorful u~ dia suka. yg adik pon insyaAllah akan mengikut.. harap-harap jalan yg kami lalui ini adalah jalan yg benar.. jangan kau alihkan kami dari laluan ini ya Allah..


jadi kawan-kawan.. maniskan mulut anda, cakap yg baik-baik demi keturunan yg baik-baik di masa akan dtg.. renung-renungkan, dan selamat beramal ~


insyaAllah

Comments

Popular Posts